Søsknene Bjerk med eventyrlig sykkelsommer


SPRUT I BEINA: Etter seks etapper var det BOC-rytter Didrik Bjerk som kunne krones som sammenlagtvinner i M15/16 i det prestisjetunge rittet U6 Cycle Tour.

Søsknene Didrik og Thale Bjerk har begge hatt en mildt sagt vellykket sommer på sykkelsetet. Under U6 Cycle Tour i juli i Sverige vant Didrik den første fellesstarten, etter et frekt angrep fra et samlet felt noen få kilometer fra mål. Seieren skaffet han dessuten den gule ledertrøyen i M15/16-klassen. Denne mistet han dagen etter, men etter en Didrik-spesial på den avsluttende tempoen kunne ha nok en gang tre på seg den gule trøyen, denne gang som sammenlagtvinner av et av Nordens største sykkelritt for aldersbestemte klasser.


SMAKEN AV SUKSESS: En inspirert lillesøster Thale, skaffet seg sin egen gule trøye, da hun vant bakketampoen under Tønsberg 4-Dagers.

I helgen gikk det tradisjonsrike Tønsberg 4-Dagers. Her var det Didriks søster, Thale, som sto for den største prestasjonen blant BOC-rytterne. Thale vant først den innledende bakketempoen opp til Slottsfjellet i Tønsberg, før hun fulgte opp med to andreplasser på fellesstartene, og en ny etappeseier på den avsluttende tempoetappen i Stokke. I sammendraget ble det andreplass til Thale, kun slått av Dølemo ILs Vilde Baas. Til helgen går landeveis-UM i Gjøvik og da får vi se om den eventyrlige Bjerk-sommeren fortsetter.

Ekstra informasjon