Fantastisk innsats i KM Sykkelkross

Åpent kretsmesterskap i Sykkelkross ble arrangert søndag 27.10.2013. Rittet ble arrangert på Einåsen idrettsanlegg på Gullhaug og 25 ryttere fra både Drammen, Rye, Frøy, Vestre Aker Velo, Asker og ikke minst BOC stilte til start klokken 1200. Enkelte ryttere var svært ivrige og stilte til start allerede halvannen time før rittet. Etter at startnummer var delt ut ble det en rolig mastergjennomfjøring av den en kilometer lange løypa.

 Løypa inneholdt en rekke klassiske hinder som 30 cm høye trebarrierer, trappehinder, krappe 180 graders svinger og ikke minst sandgrav. Alt i alt en klassisk sykkelkrossløype som var veldig publikumsvennlig og krevende for rytterne.  Rittet forløp seg med full gass fra start til mål og etter 60 minutter ble det ringt for en siste runde. Rittet ble ikke uventet vunnet av Morten Vaeng fra Drammen CK og beste rytter fra BOC ble Fredrik Haraldseth.

Umiddelbart etter rittet ble det som hør og bør intervju med vinner før varm og god hjemmelaget tomatsuppe ble servert av Jørgen Norås. Bull ski og Kajakk hadde disket opp med flotte premier, 5 sekker, 3 bag’er og en sykkeldrakt! BOC har all grunn til å være fornøyd med KM i sykkelkross, rittet har fått veldig bra tilbakemeldinger og de forbedringsforslagene som har kommet er i høyeste grad håndterlige for klubben.


Som rittansvarlig ønsker jeg spesielt å takke Bjørn Kåre Amdal som bygde og transporterte trebarrierene, Jørgen Norås som ordnet fantastisk tomatsuppe, Arne Hove som kjøpte inn ropert og tok flotte bilder, Ståle Heitmann som ordnet med Prosecco til vinner og seierspall, Norges Cykelforbund som lånte ut 5 nye Sykkelkrosssykler, Are Bjølseth som også tok fantastiske bilder, Hans Christian Franche som bemannet sekretariatet og sist men ikke minst Arild Salte for positivitet og støtte!

Mer info finner dere her: Bilder, resultatliste og evaluering.

Åpent KM Sykkelkross

BOC utvikles stadig. Velkommen til nyvinningen klubbmesterskap i sykkelkross!  Konge trening, latterlig morro og såklart, BOC stiller som vanlig med flotte premier!
Vel møtt og inviter gjerne med deg en venn eller to! Sykkelkross er veldig publikumsvennlig, ta derfor gjerne med kone og barn som kan heie og lage liv i løypa!

Se event på Facebook

Velkommen! Dato er 27.10.2013, klokken 1200 på Gullhaug


BOC vinner Sykkelkrossrittet Fornebu Superprestige

Da har vi gleden av å kunne melde om at BOC igjen står på toppen av pallen. Vestre Aker Velo arrangerte idag et meget bra sykkelkrossritt på Fornebu. Denne gang ble tok Fredrik Haraldseth en overbevisende seier i rittet Superprestige Fornebu med sterk kjøring fra start til mål. Fredrik lå størstedelen av tiden på hjulet til rytteren som ledet, før han satte inn nådestøtet og gav resten en leksjon i kjørestyrke og tekniske ferdigheter. Sykkelkross er meget publikumsvennlig da løypa foregår på et lite område hvor rytterne sykler flere runder og må over ulike barrierer, det er fart og spenning hele tiden! Løypa på Fornebu er ingen unntak og er full av klassiske sykkelkross elementer som sandgraver, løpebakke og flere barrierer hvor ryttere må av og på sykkel i fart. Anders Rostrup og Bjørnar Volden fra BOC 1 deltok også og sørget for at BOC ble behørig lagt merke til.

Spennende KM landevei Fellestart


Takk til alle som var med å gjorde KM Fellestart for landevei til en suksess! Løypevakter, tidtakere, speaker og ikke minst ett særdeles kjøresterkt felt gjorde førte til at det alltid var spenning og action! Nytt av året var at det var tre innlagte spurter på toppen av Økriveien og disse førte raskt til at feltet ble tynnet ut og på de siste rundene var feltet redusert til 10 mann. Trass i heftige bruddforsøk i siste bakke så kom disse ti samlet inn til målgang og dette førte til ett durabelig spurtoppgjør som ble vunnet av Håkon Berger.

Etter målgang ble det servert en nydelig pastassalat med drikke. Så var det medaljeseremoni med utdeling av gul trøye til vinner, grønn poengtrøye , rødprikket klatretrøye og ungdomstrøye.  We are the champions ble spilt og champagnen ble som hør og bør åpnet av vinneren.

Gul trøye til Håkon Berger

Klatrertrøye til Jo Nordskar

Poengtrøye til Ørnulf Dahl

Beste Dame ble Silje Dahlsrud

Les mer: Spennende KM landevei Fellestart

Rittplaner 2013 for gruppe1

Rittplaner 2013 for gruppe1 er som følger:

01.05.2013: Enebakk Rundt http://www.ikhero.com
19.05.2013: Nordmarka Rundt http://www.sportsklubbenrye.no/nordmarka
25.05.2013: Landegrensen http://grenserittet.com/nor/Landegrensen
09.06.2013: Mjøsa Rundt: Kort løype http://feiringil.s700.sureserver.com/drupal7/
23.06.2013: Lillehammer-Oslo http://styrkeproven.no/

 

 

Ekstra informasjon