BOC 1 Landevei - plan for 2014

      

BOC 1 Sportslig målsetning for 2014

Målsetningen for 2014 er at BOC 1 skal forbedre sine resultater fra 2013. Hovedmålet er å bli beste lag på Lillehammer-Oslo, og hvis alle rytterne under forplikter seg så har BOC 1 dette målet innen rekkevidde. Det betyr at BOC 1 må sykle på 4 timer og 15 minutter! Altså forbedre tiden med 17 minutter fra i fjor.

Rytterne kan også glede seg over en rekke fellestartritt, her er målet å prege fellestartene, BOC 1 skal kjøre som et lag og kjøre for å få seier til BOC. Det vil si at BOC 1 kommer til å kjøre taktisk, sende ryttere i brudd, markere andre lags ryttere, kjøre opptrekk og blø for at BOC 1 skal stå på pallen.

BOC 1 Landevei 2014
Laguttak er basert på oppnådde resultater i fjorårets lagkonkurranser. Følgende ryttere anses som stammen i BOC 1 og det forventes at rytterne stiller på obligatoriske ritt og treninger i rittplanen.

 

Bjørnar Volden Anders Rostrup
Hans-Christian Francke Ole Kristian Lied
Truls Paulsen Jan Fredrik Edbo
Ola Skrøvseth Morten Jørve
Mats   Aamodt Øyvind Norli
Kristian Evensen Magne Hunvik
Jan Tore Sletta Ulrik Stampe Bank
Idar Bækken Christian Wiig
Arne Hove Andreas Martinussen
Ståle Heitmann Lars Wessel Hansen
Atle Halvorsen Stein Arne Lie
Christian Wiig Geir Bolstad
   
 + BOC Elite hvis det ikke kolliderer med NM  

 
• Treningsprinsipper

Fellestreninger i 2014 vil foregå fra Bekkestua sentrum på tirsdag/torsdag klokken 1900-2100. Langturer på søndager klokken 0900-1400. Fellestreninger vil primært ta sikte på rullekjøring, føringer og opptrekk. Intervalløkter kan den enkelte gjennomføre på eget initiativ.

Treningen vil bli lagt i bolker som i fjor. Det blir en hovedbolk frem til jul med relativt mye mengde og rolige økter preget av lav puls og maksstyrke. Etter jul blir det mer intervaller og etter påske blir det bare intervaller. Mitt inntrykk er at fellestreningene går i såpass høyt tempo enten det legges opp til intervaller eller lagkjøring, slik at de må anses som intervaller i planen. Det er derfor viktig at rytterne får rolige økter utenom fellesøktene slik at de får overskudd og ikke kjører seg i senk.

• Ressursgruppen

Dersom du ønsker å komme i kontakt med BOC 1, så ta kontakt med følgende:

Kaptein

Bjørnar Volden

48993757

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Treningsansvarlig

Hans-Christian Franche

90621458

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.">hans.christian.francke|gmail.com

Økonomi/Støtte

Arild Salte

99006363

a.salte|online.no

Kontinuitetsbærer og mentor

Bjørn Kåre Amdal

93288766

bjamdal|online.no

.• Ritt– og samlingsplan 2014

Ritt

Type   ritt

Dato

Mallorca

Treningssamling

3.4-8.4.2014

Enebakk   rundt

Lagtempo

1.5.2014

Baglerrunden Super Bagler runden

Fellesstart

11.5.2014

Nordmarka rundt

Lagtempo

18.5.2014

Vestfold Rundt

Lagtempo

25.5.2014

 Tyrifjorden Rundt

 Lagtempo

 15.6.2014

Lillehammer - Oslo

Lagtempo

28.6.2014

Øyern Rundt

Fellesstart

10.8.2014

Dokka Rundt

Fellesstart

31.8.2014

KM Tempo

Enkeltstart

Høsten 2014

KM Landevei

Fellestart

Høsten 2014

KM Sykkelkross

Fellestart

Høsten 2014

+Div Sykkelkrossritt

Fellesstart

Høsten 2014

Årsfest BOC

 

Høsten 2014

*Ritt med fet skrift er obligatoriske.

• Serviceapparat/Kommunikasjon

Vi er avhengige av serviceapparat med langing/ledebil på de ulike rittene. Det vil derfor bli utpekt ryttere som er ansvarlige for å skaffe hjelpemannskap til dette. Vår målsetninger å gi de ansvarlige en måneds varslingstid før rittene så de kan planlegge og koordinere i god tid før rittene.


• Spinning i vinterhalvåret

Spinning er lagt til Gjønneshallen hvor BOC har en av landets beste spinningtilbud! Her har vi nye Merida topp spinning sykler. BOC har kjøpt inn alle Sufferfestfilmene og disse er tilgjengelige for alle medlemmer. Det vil også være mulig å benytte sin egen sykkel på 2-3 ruller som vil ha watt måling. For å delta på våre spinning økter er det en forutsetning at du er medlem av klubben. Prisen for spining er kr 600,- for ett halvt år.

Nye medlemmer etter 1. september betaler kontigent for 2014. kr 495 for hovedmedlem og kr 200 for familemedlem. Ungdom under 16 betaler kr 200 for Hovedmedlem.
Følg med på vårt nettsted Boc.idrett.no for å se hvilke spinningtimer som gjelder. Det er delt inn i gruppetimer/ og åpne timer

 

Skumle planer for 2013!!

BOC gruppe 1 satser 100% på Lillehammer - Oslo i 2013.
Presentasjon av laget kommer senere.

Det vil i 2013 ikke bli et gruppe1 lag fra Trondheim.
Årsaken til dette er å ha full satsing på en distanse.
Så får vi se hva 2014 vil by på.

 

Landevei Gruppe 1 - 2012

Gruppe 1 satte seg høye målsettinger for 2012 sesongen, og som vanlig var Den Store Styrkeprøven (DSS), Trondheim-Oslo, hovedrittet for årsesongen. Planen var, også i 2012, å innkassere ny klubbrekord - 13 t 50 min. Gruppen startet tidlig på høsten 2011 med å rekruttere nye og amle medlemmer, men som vanlig ble det ikke enkelt å etablere en forpliktelse hos 30 BOC-ryttere. BOC 1 mistet stadig ryttere etter hvert som våren nærmet seg sommer, og et par uker før 23 juni så var det under 15 ryttere som kunne forplikte seg til å delta på DSS. Dette var under kritisk masse ift målsettingen på 13:50, og som leder valgte jeg å inngå et samarbeid med Ceres. Ceres var i samme båt som BOC, nemlig at ryttere grupperingen ble samkjørt ifm Mjøsa Rundt. Erfaringen fra Mjøsa Rundt viste at det var tydelig nivåforskjell på lagene, og BOC fremsto som et klart sterkere lag. Denne forskjellen var om ikke enda sterkere tilstede under DSS, og BOC 1 måtte sykle med ”bremsene på”. Dette medførte at motivasjonen og moralen sank i laget etter hvert som man nærmet seg Oslo.

Les mer: Landevei Gruppe 1 - 2012

Lillehammer - Oslo satsningen

Landevei gruppe 1 har invitert rytterne i klubben og vi har allerede ryttere til et veldig sterkt lag. Hvis du ikke har meldt din interesse, men har ønsker om å kvalifisere deg til dette prestisjerittet så må du melde din interesse nå. Det gjør du ved å gå inn på denne linken: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHkyaE5tVHhrY1pZQUNfV3dVR3hFNmc6MQ#gid=0 

Referat Landevei 1 - møte 6. november

 

På gruppemøtet stilte 15 mann med lengsel i blikket mot sommer og landevei.

 

  1. David Støre, Alex Berg, Truls Paulsen og Hans-Christian Francke er kapteiner i 2013. Det blir 4 kapteiner på hvert ritt og kapteinene samordner kjøreplan i forkant slik at det er ensartet kommunikasjon til laget under rittet.

  2. Treningsplanen ble gjennomgått. Det er lagt opp til 3 hoved-bolker med mengde frem til jul, intervaller fra jul til Påske og høyere intensitet fra Påske og frem til styrkeprøven. Treningsplanen er lagt opp med annenhver hard og rolig uke. I5-øktene er viktige i forhold til overskudd. Rolige uker kjøres rolig og harde uker evt. hardere dersom man føler for mer belastning. Det er viktig at du trener slik som du føler det best med tanke på overskudd og tidspress. Planen er tilgjengelig her: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Agy8dGh6vaB1dGF3M09CaFR5V1RqcEJJaHZYMWE4MlE
    Det blir lagt opp til en del en-dagers samlinger i Vestfold der hovedmålet er å kjøre fort i rulle. Det blir også lagt vekt på høy fart i rulla ved andre treninger.

  3. Rittplanen er ikke helt klar enda fordi NCF ikke publiserer rittene i terminlisten før etter nyttår. Det er likevel sannsynlig at rittene blir lagt til samme datoer/helger som i år. Vi kommer til å sykle Enebakk rundt, Nordmarka rundt + ett lagstart-ritt ut over dette. I tillegg sykler vi 2 fellesstartritt der vi sykler som lag for å få våre beste ryttere først i mål. Endelig rittplan blir lagt etter nyttår.

  4. Bikeshop har kommet med et sponsoropplegg for gruppe 1 som innebærer at de skaffer tempodrakter, skotrekk, hansker og Kask-hjelm for 675,- per rytter. Vi bestiller opp 40 sett etter at sponsor-opplegget er klarert med styret. Sponsoravtalen innebærer at vi sykler med drakten i alle ritt, link til Bikeshop fra hjemmesiden og en artikkel  i Budstikka med lagfoto i nye drakter.

  5. Uttak av laget skjer etter pinsehelgen 17-20 mai. Kapteinene står for uttaket og baserer dette på erfaringer fra treninger og ritt. Det vil bli lagt vekt på deltagelse på trening og kjennskap til laget og rytetrne. Det er viktig for å få best mulig rullekjøring. Det er allerede stor interesse for laget, men alle oppfordres til å aktivere gode BOC-ryttere som kan bidra.

  6. Truls fortalte litt om Mallorca-opplegget og sender ut mer informasjon. Kjernetiden er helgen etter Påske. Det er lurt å bestille tidlig fordi prisene stiger og det kan bli fullt både i forhold til hotell og sykkel-utleie. For de som ikke skal til Mallorca, så legges det opp til intensivert treningsamling her hjemme også.
Ingen glemt og ingen skremt håper jeg, så da er det bare 5 måneder til vi alle triller lykkelig rundt i Bærum og omegn.
 
PS! Løpetur fra Vestmarksetra på førstkommende søndag kl: 9:00 - 2,5 timers langtur

 

Underkategorier

Ekstra informasjon