Mye gult på Ringerike


Kjapp når det gjelder: Jørgen Bjørtomt kom fortest opp den bratte Riperbakken i Hønefoss på bakketempoen i forbindelse med Tools Ringerike Petit Prix 2013. Her med gul trøye og lagkamerat Odin ved sin side.

Tools Rinerike Petit Prix gikk av stabelen 23.-25. august. BOC var svært synlig på dette tradisjonsrike landeveisrittet med 12 ryttere fra BOC Landevei Ungdom.  Og de skuffet ikke: Allerede på prologen fredag kveld slo Jørgen Bjørtomt til og ble best i bakketempoen i klasse M15-16 år. Odin Vassbotn Breivik kom på 3 plass. To med BOC-drakt på pallen samtidig er et flott syn!  Nykommerne Martin Tjøtta og Max kom på henholdsvis 10 og 16 plass i klasse M11-12 og Emil Buarøy kom på 15 plass av 47 startende i klasse M13-14.
Lørdag ble det kjørt to etapper: Gateritt og tempo. Martin Tjøtta slo til igjen og ble nr. 3 i en teknisk meget krevende gaterittløype. På tempoen lørdag ettermiddag fikk Julia Kjærstad en flott 8 plass i K11-12 og Thale Bjerk og Hedda Walstrøm Johansen ble henholdsvis nr. 3 og nr. 4 i K13-14 med bare ett minutts mellomrom. Martin Tjøtta kom langt opp på lista nok en gang med en 5 plass. I M15-16 kom Didrik Bjerk på 2 plass, Odin Vassbotn Breivik på 15 og Nicolai Kjærstad på 19 plass.
På fellesstarten søndag imponerte Emil Buarøy med offensiv sykling. Han kom inn med hovedfeltet, bare 33 sekunder etter førstemann. Dette var nok Emils gjennombrudd som landeveisrytter. Både Didrik og Odin kom inn noen få sekunder etter førstemann i M15-16. Da hadde de sittet godt plassert i hovedfeltet i nesten 8 mil. Også på fellesstarten holdt Martin og Max stilen i M13-14 og endte på henholdsvis 5 og 11 plass.

Les mer: Mye gult på Ringerike

BOC leverer Morgendagens Helter


LYS FREMTID: BOC var representert med to ryttere under det aller første Morgendagens Helter-rittet, som ble arrangert i Harstad søndag.

Parallelt med siste etappe av Arctic Race of Norway, syklet Norges beste juniorer det aller første Arctic Morgendagens Helter Ritt. Rittet, som er et samarbeid mellom NCF, Arctic Race of Norway og Statoil, er det første hvor unge sykkeltalenter fra de nye regionslagene møtes til dyst. Det var i vinter at NCF la ned sykkelkretsene til fordel for regioner, og nå da det første regionsrittet gikk av stabelen, hadde BOC to ryttere med. Både Kristian Kulset og Peder Benjamin Hagen kunne tre på seg Region Øst-drakten, da de syklet rittet i rundløypen inne i Harstad, den samme hvor Thor Hushovd litt senere på dagen sikret seg både etappeseier og sammenlagttriumf i Arctic Race of Norway. Også tidligere BOC-juniorrytter, Marius Westgaard (nå Asker CK), syklet rittet for Region Øst.

Seieren i guttenes fellesstart gikk til Kristoffer Halvorsen fra Region Innland, mens det var Region Midt-rytter Solveig Edøy som seiret i jentenes ritt. I lagkonkurransen gikk Region Innland til topps. BOC er stolte av å ha med to av våre gutter i Morgendagens Helter og ønsker dem lykke til med fortsettelsen!

Juniorlaget 2013

FREMTIDEN: Disse stolte guttene skal forsvare BOCs ære i juniorklassen kommende sesong.

Tekst: Else Tefre (lagleder)

Juniorlaget består av åtte ryttere der tre av rytterne er førsteårs-, og de resterende fem er andreårsjuniorer.
Rytterne er allerede i gang med sesongen, og legger et solid grunnlag med elghufs, terskeløkter og løpeturer.
Planen er lagt for kommende sesong og vi kommer til å rapportere etter hvert fra de forskjellige aktivitetene.

Laget består av (fra øverst til venstre):
Markus Aalby-Myhr, Kristian Kulset, Håkon Nikolai Stange Sørum, Mikkel Tefre Lunder. Sittende fra venstre: Christian Kindberg Karlsen og Håvard Eggen Kristiansen.
Henrik Røa og Peder Benjamin Grimstad Hagen var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Juniorlaget på ritt i Danmark

Det var tre BOC-ryttere til start på lørdagens etappe av det danske Nova C-rittet. Den 21 kilometer lange tempoløypen var relativt flat, med lett sidevind og fuktig veibane. Til start stilte 47 ryttere i juniorklassen, blant annet regjerende verdensmester i tempo; danskenes egen Mads Würtz Schmidt. Målet for BOC var å gjøre en så god figur som overhodet mulig. Kristian Kulset var førstemann ut og hadde et meget bra driv halvveis ut i løypa, men punkterte dessverre ved vending og løpet var da kjørt. Nikolai Tefre Lunder var vår neste mann. Han hadde en meget god tid på vending, men tapte dessverre på veien tilbake da utvekslingen på temposykkelen hans ikke var optimal. Det må den være når man sykler tempo mot de danske kanonene, så han endte litt ned på lista. Marius Westgaard startet 15 minutter etter Mads Würtz Schmidt og lå etter fram til vending, men klarte å ta det inn igjen, og slo han med 18 sekunder i mål! Dette endte med en tredjeplass på denne tempoen, med tiden 25:40. Nikolai fikk tiden tiden 27:40.
 
Søndag var det fellesstart i Skive hvor det skulle kjøres ti mil. Det var ingen klubber som fikk kjøre service og dagens etappe endte med fire punkteringer på tre mann, så løpet var kjørt for alle, da jeg fikk beskjed om å kjøre ut i løypa med nye hjul. Da hadde enkelte ventet i over 20 minutter. Kristian fullførte da han punkterte rett foran bilen, da jeg hadde hentet Marius, men punkterte for andre gang bare noen hundre meter før mål. Da har disse tre i alle fall fått prøvd seg på ritt i Danmark og vi alle har lært noe helgens etapper og dette frister til gjentagelse.

Skrevet av: Pål Westgaard (lagleder) 

Bli kjent med 2012-juniorene til BOC!

Foran 2012-sesongen har BOC åtte sultne syklister til start som BOC Landevei Junior. Gruppen består av et bredt spekter med ryttere, hvorav de fleste er førsteårs juniorer. De har store ambisjoner for den kommende sesongen, hvor de vil ledes av Pål Westgaard (lagleder) og Joakim Prestmo (trener). Bli kjent med hver og en av utøverne ved å besøke gruppesiden "om Landevei Junior".

Ekstra informasjon