Nyhetsbrev fra Landevei Junior/Elite - Norgescup 2 og Eidsvollrittet

Tekst og foto: Else Tefre

Norgescup 2

MED PÅ MOROA: BOC yppet seg mot kontinentallagene i helgen, under den andre Norgescupen og Eidsvollrittet.

Tross flom og ødeleggelser i Eidsvoll-området, var det duket for Norgescup med start fra Trandum i helgen. Etter en strålende profilering av norsk sykkelsport gjennom Glava Tour, var det mange spente lag som hadde lyst å vise seg frem. Vi var klare med både junior- og elitelaget vårt. Gøy at proffene Gabriel Rasch og Frederik Wilmann også stilte til start. Forstod på gutta at det var ekstra kult å sitte på hjulet til SKY-trøya, for så å kjøre forbi. Klikk på "les mer"-lenken under for å få referatet fra alle helgens begivenheter.

Tre av våre juniorer stilte til start under sesongens andre Norgescup, resten var satt ut av sykdom. Peder, Kristian og Mikkel kjempet godt i 126 km. Det var dessverre mange velt denne dagen, og Mikkel var i bakken på nest siste runde. Det så en stund ut til at det var slutten på konkurransen for hans del, men med André Fernandes bak rattet i servicebilen var Mikkel kjapt tilbake i hovedfeltet, etter å ha passert både dommerbil og midtrabatter på venstre side. Vi i støtteapparatet ventet spent i mål på en massespurt for hele feltet, men 500 meter før mål var det nok en velt. Det ble derfor en litt brokete målgang på juniorfeltet. Alle tre kom seg til mål uten å være helt i toppen denne gangen.

I seniorfeltet var ni syklister fra BOC var klare til start, for å sykle nærmere 18 mil i en ganske flat rundløype. Håkon Berger var forhindret fra å stille denne helgen, da han har slitt med sykdom etter Glava Tour. Dagens store favoritt var helten fra Glava Tour; Sondre Holst Enger, og mange var oppmerksomme på ham underveis i rittet. Det gikk virkelig unna i dette rittet! Sykkelcomputeren til en av utøverne viste 42 km/h i snitt etter endt ritt, og det var mye bra kjøring av BOC underveis. Marius Haave fikk en konkurrent i bakhjulet og måtte bytte sykkel underveis i løpet, men bortsett fra det kom vi unna uhell denne dagen. Ut på siste runde var det klart at det kom til å ende med en massespurt. Den ble, ikke uventet, vunnet av Sondre (som sykler med selvtillit herfra til månen), med de tre beste fra BOC på henholdsvis 19. (Daniel), 21. (Nikolai) og 30. plass (William). De fikk med seg gode Norgescup-poeng, men var vel ikke toppfornøyd med plasseringene sine. Dog skal det nevnes spesielt at Jonas Klafstad imponerte med sin kjøring på lørdag. Han stilte i sitt første eliteritt for sesongen, etter lang tids sykdom, og satt meget godt med helt til det var igjen en runde.  Da stod begge beina rett ut med kramper, noe som satte en stopp for videre sykling. Uansett, meget bra av Jonas!

Søndag var det klart for Eidsvollrittet. For elitelaget betydde det en ca. 14 mil lang trasé med tre «fjelltopper» som skulle forseres (blant annet Minneåsen og Tajet). For støtteapparatet ble dette en spennende dag, med mye spennende informasjon underveis. Etter fem km. fikk vi beskjed om at det var gått et brudd og at Aleksander Dahling hadde kommet seg med. Kult 1! Ett minutt senere fikk vi høre at Nikolai Tefre Lunder og en Joker Merida-rytter hadde stukket etter dette bruddet. Kult 2! De to klarte å kjøre seg opp til guttene i front og deretter var det full fart foran i denne gruppen (som bestå av åtte mann totalt) i de neste åtte milene. Over radioen ble BOC nevnt mange ganger i selskap med kontinentallagene. BOC var for øvrig eneste laget med to ryttere i bruddet – Kult 3!. Etter hvert fikk 17 mann et forsprang på feltet og tok opp jakten på vårt brudd. 500 meter fra toppen av Minneåsen fikk disse kontakt med gutta i tet. Da gikk det virkelig fort i svingene. Fra våre to i brudd passerte toppen av Minneåsen til proffene «Gabba» og Wilmann passerte gikk det to minutter – da hadde jeg tårer i øynene... Etter klatringen over Tajet hadde Niko syre til oppunder hårroten, og da Aleksander punkterte noen kilometer etter var det slutt på deres eventyr i front, men – Bærum viste NULL RESPEKT for proffene – det blir det resultater av på lenger sikt. Da Aleksander og Niko måtte legge seg litt bak, var det godt å ha flere sterke Bærumsryttere på hånden. For William og Daniel tok over stafettpinnen og satte fart i feltet. De kjørte glimrende i sin gruppe og sikret to BOC-ryttere inn blant de 20 beste. Alt i alt en meget bra BOC-dag. Vi satte den gule trøya på kartet igjen, og det er ingen tvil om at laget blomstrer og utvikler seg under Fred Arne Engers ledelse. Blir veldig gøy å se hva de får til under neste Norgescup, som er i Bergen om to uker.

Juniorene fikk en tøff kamp i sitt felt, da Kristian var involvert i en stor velt i inngangen til Minneåsen. Det var en uheldig rytter fra en naboklubb som fikk en pinne inn i forhjulet. Det endte med en tur i asfalten for mange av rytterne. Kristian fikk ødelagt sitt hjul, men var på sykkelen i rekordfart. Han måtte dog kjøre seg opp til hovedfeltet alene mesteparten av veien, grunnet stor servicebilkø oppover Minneåsen. Glimrende kjørt av Kristian som nok en gang fikk bevist at han er en skikkelig fighter. Mikkel måtte sykle på storebrors sykkel, etter at hans egen ble ødelagt dagen før. Det ble en tøff tur med en litt for stor sykkel for hans del, men begge guttene kjempet seg til mål og fikk poeng for utholdenhet.

 

Presentasjon av ukens BOC–rytter

Det er en stund siden vi presenterte en rytter i nyhetsbrevet. Denne gangen har turen kommet til nok en junior.

Kristian Kulset

Navn: Kristian Kulset

Født: 1. oktober 1995

Bosted: Røa

Kristian har drevet med sykling i fire år. Han går i andreklasse på NTG Bærum. Tidligere har han drevet med både langrenn, skiskyting, fotball og bandy. Når Kristian ikke sykler selv er av hans største lidenskaper å sykling på TV. 

Kristians beste resultater så langt er topp 20 i Norgescup, topp 15 i Ringerike Grand Prix (etter å ha ligget i brudd i ni mil med to andre). Som mål for sesongen har Kristian satt seg å bli topp ti på NM-fellesstarten og topp ti i Norgescup.

Kristian har MOT til å: ha egne meninger

 

Ekstra informasjon