Nyhetsbrev fra Landevei Junior/Elite - Hadeland Grand Prix og Ringerike Grand Prix

JEG STIKKER: Daniel Vejmelka viste ingen respekt for proffene, da han og BOC satte sitt tydelige preg på Ringerike Grand Prix, både for elite og junior.

 

Les alt om BOC-guttenes strålende helg på Ringerike og Hadeland ved å følge lenken.

Tekst: Else Tefre

 

Hadeland Grand Prix

2.5 grader og striregn, 170 syklister på start fra Hønefoss sentrum. Nikolai var uheldig etter 500 meter da han ble påkjørt av en proffrytter, som sørget for brukket girøre og pedalcleats – det ble den korteste fellesstarten hans noensinne… Deretter fikk vi den ene dårlige nyheten etter den andre; velt, girtrøbbel, langesone som ingen kunne finne, litt mye tull... - Helt til vi fikk nyheten om at Marius Haave satt som en kule foran i hovedfeltet. Han så meget sterk ut etter 110 kilometer og vi så frem til avslutningen. Etter å ha fått langet flasker og mat kastet vi oss i bilen for å ta i mot feltet i Hønefoss sentrum. Her var det rigget til skikkelig spurtoppgjør med et 100 meter langt oppløp midt på torget. Joker Merida sørget for spenning med sitt imponerende to-mannsbrudd, et brudd som ble kjørt inn et par mil før mål. Continentallagene gjorde opp om seieren og Marius Haave spurtet inn som nummer 31 i et meget tøft felt og løp. Imponerende av Marius, som måtte gjøre jobben selv de siste åtte milene. Det er når man ser rytterne etter målgang i et slikt ritt det faktisk går opp for en hvor tøft det er; blåfrosne fingre, veisalt, grus og skit på alle tenkelige steder og øyne med sprengte blodkar, etter å ha syklet 175 km i regn med spruten fra syklene foran midt i trynet – tøft liv!

 

Ringerike Grand Prix Junior

Søndag morgen våknet vi endelig til smaken av sommer, blå himmel og plussgrader. Tre av våre juniorer var klare på dagens fellesstart. Denne konkurransen skulle avsluttes med tre runder opp Riperbakken, en tøff stigning med ca. 22 prosent i snitt over ca. 300 meter. Kristian Kulset satte standarden for resten av dagen, da han stakk med tre andre i den første bakken. Bruddet til denne firemannsgruppen skulle holde nesten hele veien inn.  Kristian kjørte knallbra og fikk virkelig vist sin kjørestyrke i dag. Da Kristian fikk et hardt møte med Riperbakken tok Mikkel Tefre Lunder over. Han syklet meget godt i de bratte bakkene og kunne si seg fornøyd med en tolvteplass i mål. Kristian endte på 15. plass. Håvard Kristensen måtte dessverre bryte rittet.

 

Ringerike Grand Prix

Tydelig at elitegutta følte seg forpliktet til å følge opp juniorenes BOC-markering, for på toppen av første bakke var det jaggu gult i tet. Daniel Vejmelka hadde tatt føring og strakk feltet oppover hele bakken mot Klekken.  Underveis fikk et åttemannsbrudd kjøre for seg selv i nesten tolv mil, ingen av våre var med i dette bruddet, men vi så alle mann langt fremme i hovedfeltet. Rittet skulle avgjøres med fem runder opp Vinterroveien og deretter fem runder opp Riperbakken. Vi i støtteapparatet fikk klar beskjed av et continentallag fra det blide sørland om å flytte oss unna i langesonen, slik at han kunne se godt når hans lag kom oppover. Han ble ganske overrasket, for det var faktisk gult i tet nok en gang!

Daniel kjørte i tet de første fem rundene og satte virkelig BOC på kartet.  Og ikke nok med det, både Nikolai Tefre Lunder, William Brekke Johansen og Hans Petter Berntzen lå godt foran i det som var igjen av hovedfeltet. Av 40 gjenværende ryttere i hovefeltet satt vi med fire mann. Daniel ble kjørt inn da det gjensto fem avsluttende runder i Riperbakken, og ledelsen ble overtatt av en gammel ringrev fra Joker Merida; Reidar Borgersen. Borgersen vant spurten mot en svensk rytter fra People 4 you powered by Bliz. Daniel syklet inn til en 24. plass, William ca. 35 og Niko trillet inn til en 39. plass. Meget bra innsats av de andre BOC-rytterne også. Marius Haave hadde nok gårsdagens 18 mil i bena, mens Aleksander Dahling var uheldig med posisjonen inn i Vinterrobakken. Hans Petter Berntzen var noen få watt fra å henge med alle rundene og Kristoffer Westgaard og Magnus Tønsager er definitivt på vei i riktig retning.

Utrolig spennende rittdager! Strålende arrangert, tøffe løyper, bra speaker og mange spreke syklister. Gleder oss allerede til neste år!    

Vi begynner å nærme oss en ”flytsone”. Nå venter en periode med trening, tempo- og bakkeritt, før vi spisser formen mot Norgescup på Eidsvoll i slutten av mai. Juniorene våre reiser til Danmark, der de skal delta i Tour de Himmelfart allerede til helgen.

 

 

Ekstra informasjon