Nyhetsbrev fra Landevei Junior/Elite - Ronde van Vestkant

 

FULL KONTROLL: BOC styrte fellesstarten i M Elite og fikk etter hvert avgårde Daniel Vejmelka (nummer to fra venstre) i det vinnende bruddet.

 

For en strålende helg! Med blå himmel, nykostede Bærumsveier og 250 ryttere til start markerte BOC seg skikkelig på hjemmebane under Ronde van Vestkant. Les nyhetsbrevet fra Landevei Junior/Elite her.

 

Tekst og foto: Else Tefre

 

Vi åpnet lørdagen med tredjeplass i juniorgruppen på gaterittet. Kristian Kulset kom avgårde i et tidlig og avgjørende brudd med to andre. Han syklet strålende og sikret seg nederste trinn på pallen. Mikkel ble nummer tre i spurten i hovedfeltet og kunne glede seg over en sjetteplass. Markus var uheldig og ble forhindret av en velt, som dessverre satte stopper også for Peder. Sistnevnte måtte ta turen til Bærum sykehus, men heldigvis var han ikke alvorlig skadet.

 

I seniorfeltet var det 50 startende og fullt trøkk fra første runde. BOCerne kjørte aktivt og sendte ut den ene etter den andre i bruddforsøk. Etter halvgått løp kom Daniel seg avgårde, i følge med én annen rytter. Det så lenge ut som dette skulle holde helt til mål, men 20 meter før målstreken kom feltet togende forbi i en vanvittig fart. Det var synd at det ikke holdt helt inn denne gangen, men neste gang...

 

Og neste gang ble søndag – fullstendig dominering av BOC-seniorene! Det var mange lag som prøvde seg på den elleve mil lange fellestarten, men hver gang var det en BOCer som satte «kjepper i hjulene» for forsøkene. Etter halvgått løp var det en i den gule drakten som var klar for å sette skikkelig fart. Som planlagt var det Daniel Vejmelka. Med gode hjelpere på laget fikk hans brudd gå helt inn og årets første seier var i boks. Daniel kjørte fra continentalrytteren Jonas Orset fra Team People 4 you powered by Bliz med ca 10 sekunder. Dermed var også sammenlagtseieren avgjort til fordel for Daniel.

 

I juniorgruppen ble det jobbet meget hardt fra Mikkel og Kristian sin side for å kjøre inn de mange bruddforsøkene. Det ble en plassering utenfor pallen denne gangen, men absolutt godkjent.

 

Takk til våre sponsorer nok en gang for MOT i tankene, Squeezy i flasken, de tøffeste draktene i feltet fra Kalas på kroppen, Merida mellom bena, Genus smartness i ryggen og rå hestekrefter i Škodaen.

 

Neste helg venter internasjonalt ritt i Ringerike – det blir spennende!

Ekstra informasjon